VARFÖR SKA MAN VÄLJA ARC

borr

PROJEKTLEDNING

Det ARC hör mest från deras kunder är hur bra de är på att hantera projekt, från början till slut. Det är alltid en strukturerad arbetsprocess och deras projektledare är noga med att alltid aktivt göra allt för att starta och slutföra projekt i tid.

Detta uppnås genom att anställa de bästa projektledarna, genom att sätta höga standarder och mål internt samt genom att alltid följa rutiner och uppsatta arbetsmetoder.

Varje projekt och kund får en designerad projektledare som driver och följer verktygen genom hela design- och tillverkningsprocessen. Det innebär att Ni alltid snabbt och lätt kan få svar och uppdateringar från samma person och att ingen information trillar bort för att den ska förmedlas genom för många steg eller för att Ni inte vet vem som är ansvarig.

KVALITET

ARCs uppdrag är att vara ett ständigt växande företag som alltid gör sina kunder mer än nöjda. För att uppnå detta är följande punkter speciellt viktiga.

delar
miljö

SOCIALT ANSVAR

Som ett västerländskt företag i Kina förstår ARC vikten av att ta ansvar och arbeta hårt för att vara ett föredöme inom CSR.

ARC-Verktygsmekano har ett väl funktionerande program för detta och jobbar ständigt med att försäkra att:

ARC TOOLING IDAG

Idag tillverkar ARC ca 450-600 verktyg om året i deras egna fabrik i Kina. Fabriken är inget joint venture eller en uppköpt kinesisk anläggning utan den grundades och byggdes upp av svenskar. ARC är ett svenskt företag med den småländska entreprenörskapsandan som ledstjärna, trots att det är beläget i Kina!

Idag är ARCs VD:n på plats Peter Cordes. Han har också drivkraften att hela tiden utveckla företaget. ”Så länge det går framåt är det kul”, brukar han säga och det är viktigt att skapa möjligheter för alla anställda inom företaget att utvecklas. Nästa steg blir att dubbla omsättningen ytterligare en gång. Helst utan att öka antalet anställda. Det är ett tufft mål, men hittills har utvecklingen överträffat de flestas förväntningar!

FABRIKENS LOKALISERING

ARCs fabrik ligger i de mer västerländska delarna av Shenzhen, Fuyong, som är nära gränsen till Hong Kong. Detta är en av de mest lättillgängliga områdena av Kina. Flyger man in till Hong Kong är det snabbt och enkelt att ta en 35 minuters färja från flygplatsen till hamnen i Shekou, som i sin tur ligger 35 minuters bilväg till fabriken. Man går igenom tull och immigration precis där man går av färjan och man kan även köpa turistvisum på terminalen.