ARC - verkstad

60 ÅRS ERFARENHET AV FORMVERKTYG

ARC-Verktygsmekano har försett svenska formsprutare och pressgjutare med kvalitetsformar sedan 1957. Under årens lopp har ARC utvecklats till en av Sveriges ledande tillverkare av formverktyg med kunder inom hela spektret av plast- och verkstadsindustrier.

ARCs nisch har ända sedan start varit större formverktyg men de har följt utvecklingen noga och ARC-Verktygsmekano ligger sedan länge i täten inom marknadssegmentet tillverkning av formsprutningsverktyg. 60 års erfarenhet i kombination med stora resurser och flexibel tillverkningskapacitet gör att de idag kan erbjuda allt ifrån 2K (äkta 2K!) till TSG, SMC, gas injection och pressgjutning. Bara för att nämna några av tillverkningsalternativen.

FORMVERKTYG – FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG PRODUKT

ARC-Verktygsmekano tillverkar formverktyg. Men ARC säkerställer också att hela processen före, under och efter fungerar smidigt. Det innebär att ARC gör konstruktioner, moldflowanalyser, servar, underhåller och förbättrar. Tillverkningen sker i Kina, medan service, support och underhåll sköts i Sverige. De har alltså tagit det bästa från två världar; asiatisk kostnadseffektivitet kombinerat med svenskt know-how, trygghet och stabilitet. Råvaran är antingen svenskt Uddeholmsstål, tyskt eller annat kvalitetsstål.

Med deras formverktyg kan kunden producera en mängd olika produkter. Det kan exempelvis vara: